Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в ліцеї

  1. Підставою для реагування на випадки булінгу (цькування) в навчальному закладі є письмове звернення – заява  на ім′я  директора закладу з дотриманням конфіденційності.
  2. Заяву подають особи, яким виповнилось 14 років, якщо свідком  чи жертвою булінгу (цькування) є  дитина  до 14 років ,  то заявниками  про булінг   можуть батьки (законні представники – опікуни), працівники освітнього закладу та педагоги.
  3. Педагогічні працівники зобов′язані повідомити директора закладу освіти про факти булінгу свідком якого вони були особисто або отримали інформацію від інших осіб.
  4. Заяви про булінг (цькування) подаються як особисто так і на електронну адресу освітнього закладу.
  5. Заявник забезпечує достовірність та правдивість поданої в заяві інформації.
  6. Керівник навчального закладу зобов’язаний вжити заходів невідкладного реагування в разі звернення дитини (яка стала свідком булінгу чи проти якої вчинили булінг) (цькування), надати при потребі медичну (чи  психологічну) допомогу.
  7. Директор навчального закладу видає наказ про проведення внутрішнього розслідування та створення комісії з розгляду випадків   булінгу (цькування) в освітньому закладі  з    керівника закладу, педагогічних працівників, практичного психолога, батьків постраждалих та булерів .
  8. Комісія проводить розслідування та приймає рішення , які реєструє в журналі звернень з підписом усіх  її членів.
  9. У разі подання заяви про випадки булінгу (цькування) в освітньому закладі чи отриманої в інший спосіб інформації,  за результатами висновків  комісії з розгляду  випадків булінгу (цькування)  , директор закладу освіти зобов’язаний повідомити уповноважені підрозділи органів Національної поліції України про випадки булінгу (цькування) учасника освітнього процесу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *