Наші правознавці – одні з кращих в області

21 жовтня на юридичному факультеті Львівського національного університету завершився обласний турнір юних правознавців. Серед дев’яти команд-учасниць була і збірна нашого ліцею. Право представляти наш навчальний заклад вчитель правознавства Галина Асєєва довірила ученицям другого курсу групи правничого профілю Марті Снопко та Вероніці Кулинич, а також правникам-першокурсникам Христині Куріці, Марті Демко та Марку Котіву. Ось що розповідає про перебіг турніру Марта Снопко:

«Щоб потрапити до фіналу, нам довелося успішно впоратися з завданнями двох попередніх турів. Хочу сказати, що завдання були непростими і стосувалися, наприклад, проблем авторського права в Інтернеті, зокрема, особливостей його порушення та захисту. Також учасникам пропонувалося дослідити юридичні сторони природних прав людини, кримінальних проступків чи корупційних правопорушень.

У фіналі ми повели непросту боротьбу за перемогу з командами Львівської МАН та Сколівської МАН. Журі конкурсу віддало перемогу львівським учням, які випередили нас на один бал. У підсумку ми стали другими.

Хочу додати, що навчання в ліцеї та участь у подібних турнірах допомогли мені зорієнтуватися у виборі майбутньої професії. Тепер я переконана, що моє доросле життя буде пов’язане з юриспруденцією. А  турніри, олімпіади та конкурси з правознавства допомагають розвивати своїх ораторські здібності, виробляють уміння точно формулювати думки та не боятися публічних виступів».

Марта-Марія Снопко, П-24

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *