Семінар заступників директорів

5 грудня на базі нашого ліцею був проведений семінар заступників керівників з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти міст Дрогобича та Стебника на тему “Компетентнісний підхід в освіті як основа її реформування”

З вітальним словом до учасників звернулася директор ліцею О.Заяць.

Про проблеми і перспективи компетентісного підходу у загальній середній освіті присутнім розказала завідувач міським методичним кабінетом Галина Марчук.

Заступник директора ліцею Андрій Григорович розказав учасникам семінару про інноваційну діяльність ліцею в системі формування компетентної особистості.

Заступник директора О.Хлопик ознайомила гостей з методикою проведення предметних турнірів. Ця форма змагань сприяє розвитку таких якостей учнів як уміння аналізувати, швидко приймати рішення, захищати свою думку, висувати гіпотези, вислухати точку зору іншого. Вперше ліцеїсти взяли участь у фізичному турнірі у 1995 р. Поступово кількість предметів збільшувалася і сьогодні команди ліцею щороку змагаються в обласних турнірах з математики, фізики, біології, хімії, економіки, географії, правознавства та історії. За останні 5 років ліцеїсти здобули 32 перемоги в обласних предметних турнірах.

Учителі та ліцеїсти запропонували гостям презентації фрагментів турнірів юних географів (вчитель Володимир Добрянський), хіміків (вчитель Лариса Проць), правознавців (вчитель Галина Асєєва), економістів (вчитель Ольга Середня).

Завершувались заходи брейн-рингом «Навчання дорослих на основі компетентісного підходу», який проводила завідувач ММК Галина Марчук, вчитель фізики Ліцею Роман Хлопик та вчитель інформатики ліцею Роман Сосяк.

Фрагмент турніру юних хіміків

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *