Посвята першокурсників у ліцеїсти

14-15 вересня колектив Дрогобицького ліцею провів біля міста Добромиля, де відбулося одне з найбільш улюблених учнівських свят – посвячення в ліцеїсти. Цього річ урочисті слова кодексу ліцеїста лунали в урочищі Саліна. До 1939 року у цьому місці знаходилися соляні шахти, у яких добували сіль, а 1941 року радянські «визволителі», утікаючи від фашистів, перетворили їх в одну велику могилу, скинувши туди кілька сотень людей. Довгі роки трагедія Саліни залишалася невідомою, а заговорили про неї завдяки місцевій учительці Марії Прокопець. Сьогодні пані Марія проводить велику роботу, щоб наші співвітчизники не забували уроків історії. Вона і для нас провела екскурсію, під час якої розказала учителям та учням про ці страшні і повчальні події.
Після урочистої лінійки ліцеїсти вирушили до місцевого монастиря святого Онуфрія, відомого цікавою історією, що бере початок ще у 16 столітті. Саме тут починав своє чернече життя майбутній митрополит Андрей Шептицький. 

Розважальна частина посвячення відбулася на базі рекреаційно-оздоровчого комплексу «Хирів». Після поселення в комфортабельних номерах ліцеїсти зібралися на літній площадці, де відбулося представлення класів. Кожен виступ був продуманим і старанно підготовленим. У виконанні ліцеїстів прозвучали дотепні пісні та вірші, ми побачили веселі сценки та запальні танці, ставали учасниками цікавих конкурсів.

Звичайно, що не обійшлося без традиційної для таких заходів дискотеки та неймовірних нічних пригод, про які згадуватимемо ще не один раз.

Переглянути фотоальбом з посвяти можна на сторінці ліцею у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *