День вчителя у Дрогобицькому ліцеї

Це свято можна назвати першим іспитом для новообраного учнівського парламенту. Ще задовго до початку відчувалося, що готуються ліцеїсти до нього серйозно.

У понеділок, 2 жовтня, на учителів очікували святково прибрані холи ліцею, веселі і привітні учні, і, відповідно, піднесений настрій.

Розпочиналося дійство з традиційного живого коридору з усміхнених учнів, різнобарвних квітів та солодощів. Кожного педагогів зустрічало голосне «Ві-та-є-мо!!!», звучали теплі слова побажань. Були, звичайно, і квіти, і невеликі шоколадки.

Зразу ж після цього ліцеїсти взялися до організації святкового ярмарку. Більшість «краму» для цієї події наші учні виготовили власноруч. Варто сказати, що кожен клас дуже відповідально поставився не тільки до асортименту «товарів», а й до естетичного оформлення експозиції. Столи кожного класу були декоровані в жовтогарячих тонах осіннього листя, які гармонійно доповнювали букети квітів, гарбузи, жолуді…  Тут за невеликі гроші можна було придбати  домашнє печиво, фрукти, цукерки чи невеликі канапе. «Демпінгові» ціни привабили не тільки ліцеїстів, а й учителів. Віра Андріївна прикупила собі печиво, апельсинку та грушу, Ольга Василівна вважала за обов’язок придбати щось у кожного класу, так в її колекції опинилися канапе, сирник, печиво «Горішок», тістечко з яблуками та інша всячина, якої самостійно подолати не змогла, тому поділилася із завгоспом. Ігор Степанович відводив душу біля прилавків з яблучним соком, тістечками та кексом, шопінг Євгенії Володимирівни та Ірини Мар’янівни закінчився тим, що придбаних тістечок з кремом, кексів, круасанів та фруктів їм вистачило ще на наступний день. Ірина Дмитрівна теж не залишилась осторонь загального ажіотажу і зупинила свій вибір на сирнику, а заодно отримала безкоштовно акційну грушу. Любомир Миколайович обмежився того дня тістечком та цукеркою.

Кульмінаційним дійством того дня ми б назвали карооке. І  заслуга в цьому керівника гуртка Ганни Василівни, вчителя математики Ірини Богданівни та директора ліцею Ольги Василівни. Їхня безпосередня участь перетворила цей захід у невелике запальне шоу з піснями, танцями, жартами. Окрім учителів, своє вміння співати під «мінусовку» показали Ілона Губич, Аліна Ксеняк, Ярина Новак та Юля Губицька. Саме Юлі дісталися лаври переможця цього конкурсу.

Завершував офіційну частину свята концерт, який був підготовлений на базі груп правничого профілю.  Ведучі Олександра Середницька та Орест Гладьо, численні читці та виконавці пісень старалися вкласти у свої виступи якнайбільше тепла та щирості. Окрім пісень, гуморесок та віршів, учителі отримали від своїх вихованців ще й великого торта, який згодом виявився ще й дуже смачним.

Директор ліцею Ольга Василівна від імені всього педагогічного колективу ліцею подякувала ліцеїстам за таке чудове свято і запросила до слова запросили президента ліцею 2016-2017 навчального року, а нині студента біологічного факультету Національного університету ім. Тараса Шевченка Мирослава Сирка. Звертаючись до учителів та ліцеїстів, Мирослав особливо наголосив, що високий рівень знань, який забезпечують учителі ліцею, допомагає більш успішно адаптуватися до навчання у виші.

На цій оптимістичній ноті наше свято добігло кінця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *