Новий навчальний 2024-2024 рік розпочато!

КЗ ЛОР «Обласний науковий ліцей» навчальний рік розпочав нетрадиційно.
 
Спочатку ліцеїсти побували на могилі Героя Небесної Сотні, Героя України Олега Ушневича у місті Сколе на Львівщині. Олег народився у м. Дрогобичі, був учасником Помаранчевої революції у 2004 р. та Революції Гідності у 2013.
 
Потім ліцеїсти піднялися на г. Маківку, щоб вшанувати пам’ять загиблих січових стрільців. Цим маршрутом повинен пройти кожен свідомий українець, патріот своєї держави через значимість цього місця в історії нашої держави, особливо тепер, коли Україна такою дорогою ціною виборює незалежність нації, незалежність своєї держави.
 
Саме тут, на вершині гори, навесні 1915 року відбувалися важкі бої між Українськими Січовими Стрільцями та російськими військами. Українців було лише сімсот, а ворогів – незліченне число. Ті, хто загинув під час цих бойових дій, з почестями поховані на цвинтарі, що розташувався на при вершинній частині південного схилу Маківки.
 
Опісля ліцеїсти мали можливість продемонструвати свої знання з історії України, взявши учатсть у квесті. Музичні таланти розкрив конкурс на краще виконання патріотичної пісні, а кулінарні – конкурс на кращу канапку.
 
Сповнені емоцій, вражень, нових знань про історію рідного краю ліцеїсти готові приступити до нового навчального року.
 
Дорогі ліцеїсти! Цей рік буде сповнений викликів, але ми впевнені, що ви зможете подолати всі труднощі та досягти нових висот. Нехай ваше навчання буде в радість та задоволення! Пам’ятайте, що ми завжди поруч, готові підтримати та допомогти. Добре вчитися – це зараз ваш внесок в нашу перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *