Незабутні два тижні в Австрії

У період з 25.01 2019р. по 08.02.2019р. я здійснила подорож до Австрії. У жовтні 2018р. я стала переможцем лінгво-краєзнавчої олімпіади, проведеної Австрійською бібліотекою Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка. Організатором і керівником нашої поїздки був Лопушанський Ярослав Михайлович – директор Австрійської бібліотеки Дрогобича.

Під час подорожі я  відвідала столицю Австрії – Відень, побувала у музеї мистецтв (Kunsthistorischesmuseum),у соборі святого Штефана(Stephansdom) – національний символ Австріїї та Відня та на ковзанці біля ратуші міста, яка є однією з найбільших у Європі.Також була організована поїздка у місто Клагенфурт(Klagenfurt-am-Wortersee) – адміністративний центр Каринтії, де я відвідала основні визначні пам’ятки цього міста, такі як: фонтан Дракона, який зображений на гербі міста, та оглядову вежу(KlagenfurtPyramidenkogelTower). ЇЇ висота 70м і з неї відкриваються чудові краєвиди на місто та Вьортерське озеро(Wörtersee).

Я ознайомилася з системою освіти в іншій країні і мала можливість приймати участь у навчальному процесі в класах наших однолітків. Впродовж 10 днів ми навчалися у гімназії (Stiftsgymnasium) у місті Санкт-Пауль(федеральна земля Каринтія, південь Австрії). Процес навчання дещо відрізняється від нашого: уроки тривають по 50 хвилин, учні мають набагато більше практичних завдань, ніж в українських школах. Також кабінети є технічно оснащені. У гімназії настільки чисто, що учні ходять у домашньому взутті(тапочках) або взагалі лише у шкарпетках. Також ми проводили у гімназії український вечір з презентацією, у якій ми представили Дрогобич та з приготуванням українських традиційних страв(борщ та вареники). Учні цієї гімназії також готували для нас їхній традиційний десерт – палачінки. Вони дуже схожі на налисники. Діти, з якими ми вчилися, прийняли нас добре; ми обмінялися контактами і сподіваємося, що ми будемо надалі підтримувати з ними зв’язок. З усіма ми спілкувалися лише німецькою мовою. Ця поїздка дала мені можливість удосконалити свої знання з німецької мови. Дякую всім, завдяки кому ця поїздка стала можливою. Особливу подяку висловлюю дирекції ліцею та  Лопушанському Ярославу Михайловичу, завдяки йому наша поїздка була цікавою і пізнавальною.

Жанна Борисюк, учениця групи І-12 Дрогобицького ліцею

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *