Науковий пікнік у Дрогобицькому ліцеї

14 вересня у Дрогобицькому ліцеї відбувся Науковий пікнік. Цей захід впровадили у систему навчально-виховної роботи ліцею порівняно недавно, тому кожного року він набуває нових форм, вдосконалюється і стає більш цікавим та привабливим для глядачів. Підтвердженням цьому є те, що в день проведення Наукового пікніка на подвір’ї нашого навчального закладу можна побачити не тільки учителів та ліцеїстів, але й батьків, учнів інших шкіл та просто цікавих перехожих.

На це свято до ліцеїстів завітали гості: міський голова Дрогобича Тарас Кучма, ректор Дрогобицького державного педагогічного університету професор Надія Скотна, головний спеціаліст відділу освіти Андрій Заблоцький, директор будинку науково-технічної творчості учнівської молоді Ярослав Арістов.

Поки усі чекали на офіційне відкриття свята, учителі та їхні помічники з числа учнів готувалися до проведення найрізноманітніших дослідів, експериментів чи різного роду конкурсів на  наукову тему.

Відкрила свято директор ліцею доцент О.Заяць. Вона  і запросила до слова міського голову п. Тараса Кучму. Пан Тарас у своєму виступі наголосив на здобутках колективу ліцею, підкреслив важливість подібних заходів для молодого покоління. З теплими словами вітань та побажань успіхів на науковій ниві звернулася до учнів ректор університету професор Надія Скотна.

Заступник директора ліцею доцент А.Григорович ознайомив присутніх з планом роботи Пікніка та запросив до мікрофона керівників секцій.

Цього року демонстраційні експерименти проводились у секціях фізики, хімії, біології, інформатики та математики.

Для тих, хто цікавиться математикою, ліцеїсти запропонували математичні фокуси «Вгадай мій вік», «Скільки в тебе братів і сестер», математичні ігри «Ой, не можу», а також вікторини, софізми, парадокси.

Учитель хімії Л. Проць та її помічники провели ряд цікавих і видовищних дослідів: «Чорна мамба», «Зубна паста для слона», «Кольори веселки», «Невидимі картини» та інші.

Шанувальникам інформатики пропонувалося ознайомитись з комп’ютерними програмами ліцеїстів. Свої сили у вирішенні своєрідних головоломок з інформатики спробував навіть пан мер і, слід сказати, виявився непоганим фахівцем.

Любителям біології пропонувалися колекції членистоногих, гербарії, вологі препарати різних класів типу хордових, також вони могли стати учасниками цікавих конкурсів чи вивчати тканини людини під мікроскопом.

У секції фізики запускали водяні ракети, досліджували силу тиску газу та світла, демонстрували фантастичну рівновагу виделок та створювали штучні блискавки. Особливо цікавим виявився експеримент, у якому бажаючим пропонували побороти силу тертя.

За відгуками ліцеїстів та гостей, Науковий пікнік пройшов вдало. Учасники свята отримали можливість переконатися, що навіть найбільш складні в науковому плані процеси можуть бути пояснені просто і доступно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *