Звернення директора ліцею О.Заяць до ліцеїстів та батьків учнів

Шановні ліцеїсти та батьки учнів!
Ми наближаємося до завершення 2019/2020 навчального року, який, безумовно, є одним із найскладніших і для вчителів, і для дітей, і для батьків. Жорсткі карантинні заходи та дистанційне навчання стало викликом для всіх нас.
Педагогічний колектив Дрогобицького ліцею у короткі терміни освоїв невідомі до цього онлайн сервіси та організував дистанційне навчання. Дякуємо батькам, які стали нашими помічниками у налагоджені дистанційного навчання, знайшли можливість забезпечити технічну можливість цього процесу дітям, підтримують їх та педагогів у цьому незвичному освітньому процесі.
Попереду ще майже місяць дистанційного навчання і завершення навчального року. Наші подальші дії полягатимуть у наступному:
• Підсумкове оцінювання у 2019/2020 навчальному році буде здійснене з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень.
• Наприкінці ІІ семестру для учнів І-ІІ курсів ліцею будуть проведені семестрові контрольні роботи з профільних предметів (як це завжди робилося наприкінці кожного семестру) у дистанційному форматі, які будуть враховані при виставленні підсумкової оцінки за ІІ семестр.
• Навчальна практика та перевідні екзамени для ліцеїстів І курсу відбудуться у червні місяці дистанційно. Навчальний рік завершиться до 1 липня.
• Учні, які з поважних причин не були охоплені дистанційним навчанням у період карантину, будуть переведені до наступного класу. Для кожного з них буде складено індивідуальний навчальний план щодо засвоєння пропущеного навчального матеріалу. З такими дітьми буде організовано роботу за цим планом до 01.07.2020 у разі відкриття шкіл у червні. У разі неможливості повернення учня до ліцею в період до 01.07.2020, освоєння ним навчального матеріалу за індивідуальним навчальним планом буде забезпечено у 2020/2021 навчальному році.
• Свідоцтва досягнень учнів 1-2 класів, табелі навчальних досягнень 3-8 класів, І курсів будуть заповнені класними керівниками після проведення семестрового та річного оцінювання. Учням, які будуть продовжувати навчання в Дрогобицькому ліцеї, вищезазначені документи будуть направлені в електронному вигляді з подальшим врученням оригіналу документа на початку нового навчального року.
• Всі випускники 4-х та 9-х класів звільнені від ДПА згідно з наказом МОН. Їхнє річне оцінювання у 2019/2020 навчальному році буде здійснене з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень. Оформлення свідоцтв буде завершено до 15 червня. Видача свідоцтв буде організовано після прийняття Урядом рішень про зняття певних карантинних обмежень для здобувачів освіти та з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки.
• Для випускників ІІ курсу ліцею нами організовано у дистанційному форматі додаткові консультації з предметів, які вони обрали для проходження ДПА у форматі ЗНО. У разі завершення карантинних обмежень до червня вони будуть проводитися очно з обов’язковим створенням необхідних умов для навчання з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки (засоби індивідуального захисту, малими групами, забезпечення дистанції тощо).
• Прийом заяв та сканованих копій документів до 1-х класів відбувається адміністрацією ліцею від батьків з 10 до 15 год. з урахуванням всіх вимог санітарно-епідеміологічної безпеки або здійснюється самостійно батьками учнів в дистанційному форматі на сайті Дрогобицької міської ради.
• Дрогобицький ліцей, як і щороку, запрошує випускників 9-х класів на навчання на І курс (10-й клас) гуманітарного, інформаційних технологій, природничого та правничого профілів. З 12 травня буде організовано прийом заяв та сканованих копій документів як в приміщенні ліцею, так і в дистанційному форматі. Про дати вступного тестування та співбесіди для вступу до ліцею буде оголошено додатково.
• Роботу підготовчих курсів для вступу до ліцею буде відновлено з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки після послаблення урядом карантинних обмежень і повернення до навчальних закладів учнів випускних класів. У випадку неповернення випускників у навчальні заклади до червня підготовчі курси відновлять свою роботу у дистанційному форматі.
• При виникненні будь-яких питань просимо звертатися за тел. 41-04-66, 41-04-73.
Шановні батьки!
Ми разом з вами і вашими дітьми проходимо непростий шлях дистанційного навчання та спілкування. Радіємо з того, що ви допомагали і далі допомагаєте своїм дітям і вчителям. Хочемо запевнити вас, що залишаємося вашими партнерами та з нетерпінням чекаємо на повернення наших учнів до ліцею.
Бережіть себе та своїх близьких!
З повагою директор Дрогобицького ліцею Ольга Заяць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *