Безкоштовні онлайн курси для підвищення кваліфікації вчителів

Новий закон «Про освіту» знищує державну монополію на професійний розвиток вчителів і дозволяє освітянам проходити обов’язкове щорічне підвищення кваліфікації в найрізноманітніших освітніх організаціях за власним вибором. Користуючись цією унікальною можливістю, Prometheus запустив безкоштовні онлайн-курси професійного розвитку освітян від викладачів найкращих університетів світу та досвідчених українських педагогів.

Курс “Наука про навчання: Що має знати кожен вчитель?

Онлайн-курс Педагогічного інституту (Teachers College) Колумбійського університету «Наука про навчання: Що має знати кожен вчитель?» на базі сучасних досліджень розповідає про те, як саме ми навчаємося – як наш мозок створює, зберігає і відтворює спогади.

Курс “Дизайн-мислення в школі

Як зробити наших учнів та школи успішними? Професії майбутнього потребуватимуть творчого мислення, вміння розв’язувати складні задачі та ефективно комунікувати, але як цьому правильно навчати? Як об’єднати лідерів змін для вироблення системних рішень для подолання освітніх викликів? У всьому цьому може допомогти знаменитий метод дизайн-мислення, започаткований в Стенфордському університеті. А розібратися з ним детально допоможе цей практичний курс Массачусетського технологічного інституту!

Курс “Глибинне навчання через трансформаційну педагогіку

Цей курс університету Квінсленду розроблений для освітян та освітніх лідерів. Він розповідає про глибинне навчання поєднуючи новітні дослідження з когнітивної психології, сучасні освітні теорії та різноманітні підходи нейронауки.

Курс “Впровадження інновацій в школах

В рамках цього курсу ви пройдете крізь навчання, експериментування та самоаналіз, які допоможуть вам набути впевненості і навичок, необхідних щоб очолити вдосконалення освітнього процесу у вашому навчальному закладі.

Курс “Наука повсякденного мислення

Курс Університету Квінсленда в надзвичайно захоплюючому та наочному форматі розповість про те, як ми формуємо і змінюємо наші погляди, чому очікування викривляють судження і як приймати більш зважені рішення.

Слухачі отримають інструменти, які допоможуть їм мислити незалежно й аналітично, а окремий розділ курсу присвячений вмінню ефективно вчитися новому.

Курс “Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти

Курс має на меті навчити освітян розпізнавати ситуації булінгу та вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі.

Курс “Медіаграмотність для освітян

Мета курсу – мотивувати наших колег, вчителів, керівників шкіл, шкільних управлінців бачити, що світ навколо разюче змінився, став цифровим, а відтак потрібно розвивати нові медіаосвітні компетентності.

Курс “Освітні інструменти критичного мислення

Запропонований курс дозволить опанувати мистецтвом критичного розмірковування для рефлексії своєї освітньої діяльності, відтак і фахового зростання.

Курс “Критичне мислення для освітян

Курс допоможе доцільно розв’язувати проблеми нашого життя, ухвалювати продумані рішення, адекватно взаємодіяти із реальністю, управляти своїм сприйняттям – удосконалювати себе й особистісно зростати. Разом із провідними освітянами – нашими слухачами – ми обміркуємо і розробимо стратегію навчання учнів через критичне мислення.

Курс “Навчаймось вчитись: Потужні розумові інструменти для опанування складних предметів

Український переклад найпопулярнішого в світі онлайн-курсу «Навчаймось вчитись!» — це можливість одержати доступ до неоціненних навчальних методів від провідних експертів у математиці, літературі, природничих науках, музиці та спорті. Разом ми дізнаємось, як наш мозок використовує два абсолютно різні способи навчання та як групує інформацію. Ми обов’язково поговоримо про ілюзії в навчанні та ефективні способи запам’ятовування інформації. Опануємо мистецтво не гаяти час та зануримось у наукові дослідження стосовно найефективніших способів вивчення складних тем. Завдяки цьому курсу ви зрозумієте, як покращити ваші навички навчатися новому, а, значить, і все своє життя!

Курси від студії онлайн освіти Educational Era

«Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності» – онлайн-курс пояснює, як орієнтуватися в інформації довкола та як розпізнавати дезінформацію та пропаганду. Курс доступний українською та англійською мовами.

«Бери і роби» — це курс, в основі якого  практичні інструменти для вчителя. За їх допомогою ви зможете урізноманітнити свої уроки та змінити їхню форму, а часом і зміст. Реєструйтеся, хапайте ідеї, беріть і робіть!

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ. У курсі ми розглянемо поняття «академічна доброчесність» та зосередимо увагу на тому, як вчитель чи вчителька 8-11 класів може сприяти формуванню культури академічної доброчесності в учнів.

ПРАВА ЛЮДИНИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ. Розуміння прав людини – одна з передумов до їхньої поваги, забезпечення та захисту. Курс допоможе з’ясувати, що таке права людини та яку роль вони відіграють у житті кожного та кожної, насамперед – в освітньому просторі.

ДНК ЛІДЕРІВ. Онлайн-курс, що надихне тебе на розвиток власного потенціалу. У коротких відео курсу спікери поділяться історіями успіхів та невдач, а інтерактивні завдання допоможуть опанувати чотири лідерські навички.

ЕФЕКТИВНІ КОМУНІКАЦІЇ ДЛЯ ОСВІТНІХ УПРАВЛІНЦІВ. Мета курсу — сформувати розуміння ролі та місця стратегічних комунікацій у системі управління та нівелювати стереотипи щодо побудови комунікацій. На вас чекають ключові техніки та інструменти, що зроблять ефективними ваші комунікації та взаємодію з медіа і журналістами.

УПРАВЛІННЯ ШКОЛОЮ. ПРАКТИКУМ. Мета курсу — допомогти адміністраціям шкіл та керівникам відділів освіти налагодити ефективні процеси управління у школах. Ви отримаєте дієві інструменти трансформації школи та побудови організаційної культури, сфокусованої на розвитку кожного учня.

КОЛОШКІЛЬНЕ ДИТИНОЗНАВСТВО. Спецпроект з дитячим і сімейним психологом Світланою Ройз. Курс складається з 7 блоків — з іграми, практиками адаптації до школи (садочку), трансформації тривоги, агресії, секретами повернення концентрації уваги, «направлення» активності на перерві та «входження» в урок.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА. Безпека для дитини – один із головних принципів НУШ. Для того, щоб організувати безпечне шкільне середовище, вчительство має володіти певними навичками. Одна з них – навичка домедичної допомоги.

РОБОТА ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ІЗ ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ. Усі школи України навчають дітей з особливими освітніми потребами. За допомогою цього курсу вчителі початкових класів можуть опанувати теоретичні і практичні знання для роботи в інклюзивному класі.

НЕДИСКРИМІНАЦІЙНИЙ ПІДХІД У НАВЧАННІ. Онлайн-курс знайомить із недискримінаційним і толерантним викладанням. Ви дізнаєтеся, як зробити школу дружньою для кожної дитини та створити в класі атмосферу взаємоповаги й підтримки.

УЧАСТЬ БАТЬКІВ У ОРГАНІЗАЦІЇ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ. У курсі лекторки розповідають про те, як і коли батькам потрібно звертатись по допомогу до спеціалістів, як відбуватиметься інклюзивне навчання їхньої дитини, як оцінюватимуть її особливі освітні потреби, а також як спілкуватися зі шкільною адміністрацією і вчителями.

Ресурси, покликані розвивати ІКТ-компетенції вчителя

Цифрова грамотність для вчителів – Ви навчитеся застосовувати онлайн-інструменти, щоб навчальний процес став більш захопливим і ефективним. Як ефективніше організовувати заходи, зберігати та створювати файли, автоматично оцінювати завдання учнів та результативно організовувати роботи в групах? Для цього є безкоштовні онлайн-інструменти. Які та як ними користуватися?

Серія тренінгів, ціллю яких є надання загальних та розширених знань про програму mozaBook, систему mozaWeb, використання інструментів та контенту. Програмою навчання передбачено проведення щоденних вебінарів з додатковими практичними завданнями протягом 14 днів.
Всім нам обов’язково хоча б раз доводилось працювати з Word та Excel – створювати таблиці та діаграми, проводити розрахунки, писати твори. Ми впевнені, що вміння працювати з текстовим редактором Word та табличним процесором Excel не повинні обмежуватися первинними навичками зі звичайного набору тексту або використання функції суми для підбиття підсумків електронної таблиці. Ви ж хочете довідатись всі таємниці цих життєво необхідних програм? Тоді курс «Документоведення в Word та аналітика в Excel» — саме для вас. Наша мета – навчити вправно та грамотно працювати з Word та Excel.

Ресурси для вивчення іноземних мов

Lingva Scills. Безкоштовний проект з вивчення англійської мови від Асоціації інноваційної та цифрової освіти та Академії навичок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *